Marokko-reizen.nl


Marokko-reizen.nl is het startpunt voor uw reis naar Marokko. Een uitgebreid aanbod van reizen in naar Marokko. Unieke fly-drives, hotels autohuur en goedkope vluchten met Royal Air Maroc.


Marokko is een fantastische toeristische bestemming. Wie bij Marokko denkt aan een grote, droge zandvlakte, staat een aangename verassing te wachten.
Het land heeft een prachtige kust met afwisselend rotsen, stranden en prachtige verscholen baaien, gelegen deels aan de Atlantische Oceaan en deels aan de Middellandse Zee. Agadir bijvoorbeeld is een mondaine badplaats met een aangename temperatuur waar de zon vrijwel het gehele jaar door schijnt.

Iets boven Agadir ligt het charmante Essaouira, een kleine vissersplaats met veel Portugese invloeden. Veel artistieke mensen kiezen ervoor hier voor langere tijd te verblijven. El Jadida heeft een boulevard die doet denken aan Zuid-Frankrijk. Maar ook in het noorden vindt u prachtige stranden, niet alleen bij de grote steden zoals Rabat, Casablanca en Tanger, maar ook in Skihrat, Tetouan of Marina Smir kunt u een ontspannen strandvakantie doorbrengen.
Natuurlijk vindt u ook woestijn in Marokko. In het zuiden ligt het begin van de Sahara. Maar u vindt er ook prachtige watervallen (bij Marrakech), rotsen, kloven, zoals de indrukwekkende Todra-kloof bij Tinerhir, en rivieren. In het Atlasgebergte, met als hoogste berg de Toubkal (4167m), vindt u schilderachtige dorpjes gelegen tussen groene vlaktes en sinaasappel- en olijfboomgaarden. De Toubkal ligt in een nationaal park en u kunt hier prachtige wandelingen en beklimmingen maken.

Laat u verrassen door de overdaad aan cultuur. Ontdek de koningssteden met hun rijke verleden, zoals het bruinrode Marrakech met haar typisch Oosterse sfeer en het beroemde Djemnaa El Fna plein met haar slangenbezweerders, verhalenvertellers en vele eettentjes. Fes staat o.a. bekend om haar mozaiek en aardewerk. Ook vindt u hier middenin de medina de leerlooiers. Bezoek eens een kasbah of neem een kijkje in de medina's met haar smalle straatjes. In de, veelal oude, centra van de koningssteden vindt u de zogeheten 'souks', markten waar u o.a. prachtig Marokkaans handwerk kunt kopen.
De bekendste steden zijn Casablanca, Agadir, Marrakech, Fes, Rabat en Tanger.


Lastminutes| Pakketreizen| Goedkope hotels |Weekend Weg| Sitemap | Partners | Contact