Vancouver


Vancouver is een stad die plezier hoog in het vaandel heeft. Er wonen meer joggers, wintersporters, tennissers, zonaanbidders, zeilers, sportvissers en frisbee-fanaten dan in welke andere Canadese metropool ook.
Binnen de stadsgrenzen vind je een bijna vijftien kilometer lang strand, jachthavens, golfcourses en honderden tennisbanen. Locaties voor het maken van kanotochten (in de oceaan of in wildwater ) evenals de skihellingen zijn binnen een uur per auto vanuit de binnenstad te bereiken.

Een echte aanrader is Granville Island, een schiereiland vol oude pakhuizen die een tweede leven zijn begonnen als gezellig café, restaurant of kunstenaarsatelier. Bezoek hier ook zeker de overdekte markt, waar je te midden van veel toeristen, maar gelukkig ook locals, allerlei verschillende maaltijden en lekkernijen kunt krijgen en verschillende aparte winkeltjes en boetiekjes vindt. Op de terugweg naar downtown kijk je vanaf de Burrard Bridge uit op de skyline van Vancouver.

Ligging

Vancouver heeft een schitterende ligging: de steile North Shore-bergen die vanuit de zee oprijzen, de diverse oceaaninhammen en de oerbossen die tot in de woongebieden doordringen. In sommige buitenwijken moeten wildopzichters beren die soms rondlopen in achtertuinen en wasberen die het op de huiskatten hebben gemunt, verjagen.
Vancouver heeft meer dan een miljoen inwoners en is een relatief kleine stad. De binnenstad, het woongebied West End en Stanley Park liggen op een schiereiland. Veel toeristische attracties - de parken en stranden evenals de oudere stadswijken - bevinden zich op korte afstand van de meeste hotels in de binnenstad.

Beste reistijd
Van april t/m oktober, dan zijn de temperaturen aangenaam en is het lang licht. Ook regent het dan wat minder dan in de overige maanden van het jaar. Je kunt Vancouver wel gedurende het hele jaar bezoeken, maar neem dan warme kleren mee en reken op een pak sneeuw in de winter.Vancouvertourist.com  City of Vancouver  Vancouver travel guide 
Tourism British Colubia  Tourism Vancouver