Attracties en parken

Attracties en parken

Overal veel te doen
Het merendeel van de bevolking en de toeristische attracties zijn in het zuidelijke gedeelte van de provincie te vinden. De echte avonturiers trekken naar het noorden. Daar kom je op de verlaten wegen soms urenlang geen mens tegen en waar de bruine beren in de riviertjes aan het vissen zijn.
In alle delen van de provincie worden diverse tochtjes georganiseerd voor sportvissers, liefhebbers van wildwatervaren, jagers en amateur-fotografen.

Weekend cowboys
De als toeristenverblijf geëxploiteerde ranches in de Cariboo/Chilcotin, High Country, Rockies en Kootenays zijn het domein van weekend cowboys en cowgirls , die aan allerlei georganiseerde activiteiten deelnemen. 's Avonds krijg je een hartige maaltijd voorgeschoteld en daarna zoek je ontspanning bij het open haardvuur onder het genot van een glaasje wijn of iets sterkers.

Ranch-activiteiten
Sommige vakantiecentra hebben zich volledig toegelegd op ranch -activiteiten, zoals pleziertochtjes met paard en wagen, paardrijtochten door de bergen, barbecues en country-and-western-vermaak. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, ga dan eens naar de Sundance Guest Ranch even buiten Ashcroft en de Gang Ranch ten noordwesten van 70 Mile House. Sommige, zoals de Hills Health and Guest Ranch vlakbij 100 Mile House hebben thermische baden en trainingsfaciliteiten en verwennen hun gasten na een spelletje tennis of golf met hydrotherapie, sauna en massage.
De Cariboo staat bekend om z'n droge poedersneeuw, ideaal voor tochten op de slee en langlauf.

Parken in BC
BC heeft enorm veel nationale parken en provenciale parken. Enkele voorbeelden:

Banff & Jasper National Park
Great Glacier Provincial Park
Kootenay
Mount Revelstoke
Pacific Rim
Yoho

Wells Gray is een plek waar je je een echte pionier voelt buiten de gebaande paden. Het is echter het mooiste nationale park van British Columbia en wordt veel minder bezocht dan de grote broers Jasper en Banff een provincie verder. Het park is vooral beroemd vanwege de spectaculaire watervallen, sommigen van wel meer dan 100 meter hoog. Het Wells Gray Provincial Park is een Canadese wildernis vol beren, elanden en wolven, een ongerept natuurgebied vol wandelmogelijkeden. Het is ontstaan uit vulkanisch landschap en gevormd door gletsjers en rivieren. Je vindt er diepe riviervalleien en alpiene bergweides, met veel uitgezette wandelingen van verschillende moeilijkheidsniveau's.